onsdag, juni 10, 2020
Minne från Ulriksdals Wärdshus
På Ulriksdals Wärdshus, som ligger norr om Stockholm, ville man uppmuntra små gäster att äta upp ordentligt. Som tack fick barnen dessa tryckta rader:
Sagan om barnet som åt
Detta är sagan om barnet som åt
välling och fiskpuré när de kom åt
mosade morötter, mosad banan,
tolv droppar fiskleverolja om dan,
lingonmos, småsten, mariekex med smör,
polkagris, tygdjur och sand i ett kör.
filmjölk och bullar och saft och choklad
smörgås med kaviar och marmelad,
plommon och äppelkart, sur bigarrå
torra maränger med vispgrädde på,
havremust, krusbärspaj, klappgröt och palt
dillkött med gurka och sill som var salt,
varmkorv med ketchup och senap och mos
glasspinne, gräddkola, tuggummi, jos,
wienerbröd, bakelser, lakrits, nougat,
pennskaft och skolkrita, vin och oblat,
pannkaka, sylt, makaroner och läsk
blodpudding, pilsner och ärter med fläsk,
köttbullar, solöga, brännvin och sill
räksallad, värmlandskorv, kräftor och dill,
enrisrökt skinka och krabba och ål,
sauce hollandaise, bouillabaisse, får i kål,
fläskkotlett, kyckling och coeur de filet,
rostbiff och hummer och leversauté,
lammstek, chateaubriand, lax och spenat,
hare med nudlar, färserad tomat,
murklor i gräddstuvning, ungtupp i vin,
kalvfrikassé och ett glas samarin,
extra hormoner och finhackad bräss,
piller mot magsyra, piller mot stress,
silverteskorpor och kalvfrikadell,
hönsbuljong och omelett naturell,
välling och fiskpuré, jämmer och gråt,
detta var sagan om barnet som åt.
Okänd författare
Ulriksdals Wärdshus
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar