måndag, juni 01, 2015

En liten stadsrunda.Vy från Liljeholmsbron när den tar land vid Hornstull. Det är en bro jag ofta tar en tur över när jag vill vandra runt på Södermalm - denna spännande stadsdel som så många kallar Stockholms "Montparnasse". Och det är en stadsdel man bara kan älska, här finns ju allt. Bokaffärer, Secondhand, mysiga caféer, strandpromenader, små krogar och glada människor. Jag trivs på Söder, älskar att vandra runt här och hela tiden upptäcka något nytt. Nästa bro är ståtliga Västerbron som leder över till Kungsholmen, som först bjuder på småbåtsparkering i kanalen mellan Södermalm och Långholmen. 

Kungsholmen är en stadsdel som är spännande och där det finns så mycket fint att ta del av- t ex Stadshuset som nog är det mest kända stadshuset i världen vad gäller fester, t ex Nobelfesten. 
Själv har jag varit på både bal med ryska Kosmonauter och Lärlingsfestivitas samt Doktorspromotion i vackra salen "Blå hallen" (som inte är blå...) när min syster Karin fick sin doktorslagerkrans - festligt och högtidligt. Gissa om jag kände mig stolt och glad för hennes skull!


Inga kommentarer: