torsdag, augusti 11, 2016

Midsommarkransen, en ljuvlig oas i Stockholm




Sommartid är min gård ett ljuvligt ställe- med sköna sittplatser och härliga lekplatser för barnen. 
Idag är våra kvarter ett mycket eftersökt bostadsområde och vi som bott här länge, som jag, kan känna oss som miljonärer. Låga hyror, stabil förening med god ekonomi och mycket högt värde på bostadsrätterna. Man är i princip miljonär om man äger en bostad här.

Min förening, Tellusborg, består av tre kvarter i vackra Midsommarkransen, som är ett mycket åtråvärt bostadsområde idag. 

Här bor en hel del kulturarbetare; skådespelare, konstnärer, författare, poeter, och jag förstår att de vill bo i ett så stimulerande bostadsområde. 
Vackra gamla hus, många affärer, konditorier, små krogar och restauranger etc och vi har även en av Stockholms äldsta biografer i vår förening "Tellus Bio"

Och det är så lätt att ta T-banan in till t ex Söder eller till City. 

Men många av de som skaffade lägenhet samtidigt som jag,  har under de senaste åren sålt och flyttad, tyvärr; Men jag kan förstå att många vill satsa på eget hus någonstans runt Stockholm. Och genom att sälja så får de möjlighet.

3 kommentarer:

Leonardo sa...

Vilken förtjusande innergård. Jag bodde under 15 år i stadsdelen Kungsladugård i Göteborg där vi hade tillgång till en liknande innergård. Tyvärr så tillhörde en av de omgivande byggnaderna ett kommunalt bostadsbolag där det under årens gång flyttade in en del obehagliga personer som tidvis gravt störde idyllen medförande att det uppstod bråk och andra otrevligheter.

Leonardo sa...

Hoppas att du såg filmen om Carl-Göran Ekerwald på SVT. Om inte så kan du se den på SVT Play fram till den 15 feb 2017.

Inkan© sa...

Hej Leonardo! Ja det känns nästan overkligt ibland att bo i en så fantastisk förening, är glad att jag "landade" här. Grönt och vackert, samt fridfullt. Jag bor i ett fint område av Stockholm. 15 minuters promenad till Hornstull och Södermalm! Det du.

Ja jag såg programmet om och med Ekerwald- å han har blivit så gammal. Men så fylld av livslust! Precis som han var när han var min lärare och granne. Han står mitt hjärta nära.