torsdag, juni 18, 2015

Sommartider....

Även om det ser ut att bli en blöt midsommarhelg i Stockholm.
Idag har i alla fall Moder Jord  inte behövt känna sig törstig. Men det gröna trivs och det blommar överallt.
Egentligen är det ju fusk med midsommaren i almanackan numera, eftersom den midsommar som firas är ett resultat av klåfingriga politiker med stor hjälp, dvs påtryckningar, krav, av den gamla arbetsgivarföreningen; de ansåg att de förlorade så himla mycket pengar på en fast midsommar. Som det tidigare var. Då det var Johannesdagen, den 24 juni, som var midsommarafton.

Märkligt att arbetsgivarna inte har börjar sucka och stöna över julaftonen.... den ligger ju också på ett fast datum. Men det vågade de inte. För julen är ju alla affärsinnehavares och företagares mjölkko.

Men nu har de som styr och vill styra lyckats få den 6 juni till nationaldag och den lyser röd i almanackan. Hm. 
Svenskarnas nationaldag - eller nationalhelg har alltid varit midsommaren! 
Utan kungabugande och hovslickeri som det numera är.

Vi lever i en demokrati...jaja- MEN har vi valt vårt statsöverhuvud? 
Har vi valt att försörja  Carl-Gustaf Bernadotte och hans familj? 
Familjen är bland de rikaste i landet och de flesta av dem är välutbildade och de borde kunna arbeta och försörja sig själva. 


Glad Midsommar!


2 kommentarer:

Anita sa...

Hej Inkan!
En sommarhälsning till dig. Läser din kommentar om monarkin, du vet att jag håller med dig till fullo.

Blir det någon resa för dig till Jämtland i sommar? Här uppe har vi ganska fint väder emellanåt. Jag planerar en kortare fjällvandring med min lilla Cocker spaniel-hund Sally i höst i Storulvån. En lämplig resa ett par dagar för att bara insupa lite fjälluft. :)

Allt gott till dig och kram! Anita

Inkan© sa...

Hej Anita!! Det var länge sedan. Jag kikar in på din blogg då och då och ser att du blivit en riktig hembygdsforskare! Suveränt.

Själv bloggar jag bara då och då, trots att jag bestämmer mig för att 'nu' ska jag vara duktig och skriva... jag har ju idéer -både egna texter, och även funderat på lite notiser om min gamla hembygd uppe i Jämtland. Men det blir så lite -och sällan.

Har du hört något från Lillan? Saknar henne. Trots att vi mejlat varandra då och då. Och hon ville ha kontakt med sin barndomsstad.

Har precis nu återkommit från vistelse i Jämtländska fjällvärlden, jag har "tvättat själen" -det behövs ibland.

Vi hörs!