tisdag, december 17, 2013

I tiden

Vi tänder ljus för att hålla stånd mot mörkret i vårt avlånga land.

Vi som kan och vill delar med oss till dem som behöver genom Rädda Barnen och Läkare utan gränser.
Världen är fortfarande ojämlik och orättvis. En del badar i pengar och bygger lyxhus och lever lyxliv utan att skämmas - medan bröder och systrar svälter, fryser och lever i rädsla. I juletid är det extra märkbart i vårt land och det känns så fel. Man köper dyra julklappar och stänger ögon och öron för att det finns fattigdom och orättvisa.

Tänk om alla skulle ge pengarna som slösas på julklappar till de organisationer som jobbar runt om i världen för att ge lindring till dem som behöver! 
Väderkatastrofen i Filippinerna  drabbade mer än 13 miljoner människor.
Familjer, gamla och barn är idag helt beroende av hjälp utifrån.
Om varje svensk skänkte minst 100:- var, så skulle det ge många ett drägligare liv på vägen att bygga upp samhället igen. Varför ska det vara så svårt att förstå att vi måste stödja våra medmänniskor när katastroferna slår till. De flesta här i Sverige lever goda liv. Kanske för goda?

När man läser om hur unga män (det är mest män) som borde jobba för sin framtid och skapa sig egna liv, istället lägger ner energi på att hata, marschera, misshandla och kränka sina medmänniskor, så undrar man vad som håller på att ske? Har de inte läst vår historia, har de inget lärt- vad längtar de egentligen efter? Varför hatar de så intensivt?

Inga kommentarer: